MIKI ex K-pital: Muzică, muzică şi iar muzică

Cântă de la vârsta de cinci ani şi se declara, de pe atunci, prietenă cu Cerbul de Aur. Pasionată de interpretarea muzicală, urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, având-o profesoară pe regretata Mihaela Runceanu. În anul 1992, Miki se dedică studiului şi ia lecţii de canto cu marele compozitor şi muzician George Grigoriu, urmând ca mai apoi, în perioada 1992 – 1994, să efectueze o serie de concerte prin cluburile muzicale internaţionale din Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda. Anul 1999 este anul K-pital, pentru că este invitată să facă parte din acest proiect muzical, alături de Vlad Gheorghiu şi Alex Cernahoschi. Ca prim rezultat notabil, apare albumul  Vibraţii, după ce piesa cu acelaşi titlu intrase în Topul Pro FM pe locul 1, încă din prima săptămână. Destul de repede, pe 10 decembrie 2000, apare pe piaţăLP-ul Hei!, răsplătit cu Premiul Otto Bravo. A urmat un an de muncă în studio şi a apărut albumul Senzual, pe 26 octombrie 2001. În 2001 şi în 2002, K-pital primeşte Premiul Industriei Muzicale Româneşti pentru cel mai bun proiect tehno.

După o asemenea experienţă colectivă, Miki lansează primul album solo, intitulat chiar Miki, incluzând hiturile Doar noi şi Mi-e S.T. de tine. În iunie 2003, se lansează cel de-al doilea extras pe single de pe albumul Miki, respectiv piesa Mi-e S.T. de tine. În anul 2004, Miki urcă în carieră, declarând Mi-am găsit jumătatea, muzica ce-mi vine ca o mănuşă, la lansarea albumului Jumătatea, debutul artistei în muzica latino. Primul extras pe single a fost piesa Fără tine, în duet cu Pepe, cântată life la Gala premiilor MTV România 2004, stârnind astfel ropote de aplauze. În 2005, luna mai, Miki este nominalizată la secţiunea Cea mai bună voce feminină, în cadrul Premiilor MTV 2005. Luna mai a anului 2006 aduce cu sine lansarea celui de al treilea extras pe single de pe albumul Jumătatea, piesa Mai stai. Toamna anului 2007 este una fructuoasă pentru Miki, pe 4 octombrie lansând albumul Labirintul inimii. În mai 2008, apare videoclipul piesei Mami, te quiero, o colaborare cu Jorge.

Pentru cine nu ştie, Miki a fost colegă de clasă cu Andra, la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Spiru Haret. În perioada 2005 – 2008 au frecventat cursurile acestei facultăţi, devenind şi colaboratoare ale Televiziunii România de Mâine, în prezent TV H2.0, dar şi ale postului Radio Hfm2.0. Îmbinând arta pedagogiei cu arta muzicală, cele două cunoscute interprete au reuşit să adauge experienţei practice şi valenţele teoretice ale acestei arte, ridicându-se deasupra unui prim stadiu de şlefuire al talentului şi trecând în categoria pietrelor preţioase. Andra şi Miki au absolvit Facultatea de Muzică, specializarea Pedagogie Muzicală, cu media 9.30, respectiv 9.10.Am avut mari emoţii. Prefer să cânt în faţa a 100.000 de spectatori, decât să merg la un examen, a recunoscut Miki.

În timpul liber, pe lângă practicarea diverselor sporturi, Miki are grijă de bichonul havanez Zuzu şi de pisicuţa Miti.

Spune că viitorul ei poate fi reprezentat prin trei cuvinte: Muzică, muzică, muzică. Continuă seria de turnee şi de concerte, permanent adăugând ceva nou, mai cald, mai colorat. Atentă la tot ce apare nou în muzică, Miki nu uită nici sfaturile primite în anii când era studentă la Facultatea de Muzică a Universităţii Spiru Haret.

George GRIGORE

Reclame
Acest articol a fost publicat în Chipuri ale succesului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s